My tribute to Mrs. Brigida Meyer- Cratz.
I met her during conferences about the Antillean society in The Netherlands and was inspired by her as a fellow poet. Se died at the age of 69 on May 27 in Amsterdam.
Hende Grandi
Gran Hende
Hende Grandi,
Paso mi a hisa kabes mira Brigida
Mucha yòn mané mi tabata
Ami kla pa yuda drecha mi komunidat
Sin a desaroyá sensibilidat
Hende Grandi,
Oranan ku mester a papia
Buska saber i interkambiá
Pa duna nos hóbennan
Mas noshon di nan identidat
Hende Grandi
Brigida ta ku di dje si
Mi a aseptá korekshon i estímulo
Buskando palabra i frase
Kreando mi poesianan
Hende Grandi
Un Gran Hende Brigida Meyer- Cratz
Plantando bida nobo na su isla
I aseptando final di esun di dje
Un Gran Hende a bai sosegá
No tin preteksto mas
Gran Hende nos tur por ta
Gran Hende manera Brigida.
Marlon Reina
30 mei 2007
Radio Netherlands paid attention to her death on ther site.
Marlon is a writer, organiser, journalist and activist, born in Curacao and presently living in Amsterdam. He is a black gay man from the Caribbean in Europe. This blog will be multilangual: Papiamentu, English and Dutch. About culture, politics, art and life!
Wednesday, May 30, 2007
Sunday, May 20, 2007
Global Perspective: music & coming out stories
Ik maak een radioprogramma voor MVS radio, Global Perspective. Global Perspective is het zwarte gay & lesbian radioprogramma van Amsterdam e.o.
Donderdag 17 mei had ik een uitzending met muziek en ik las stukjes voor uit een Coming Out verhalenbundel.
Subscribe Free
Add to my Page
Donderdag 17 mei had ik een uitzending met muziek en ik las stukjes voor uit een Coming Out verhalenbundel.
Subscribe Free
Add to my Page
Monday, May 07, 2007
Conmemoration War victims, attn gays and lesbians in Amsterdam Southeast
Op vrijdag 4 mei, legde ik samen met Sandra een bloemstuk namens de homo/ lesbische gemeenschap in Amsterdam Zuidoost tijdens de Dodenherdenking in Holendrecht in Amsterdam Zuidoost. De Dodenherdenking is voor mij een speciale dag om stil te staan bij de gevolgen van oorlog en ander geweld. In de eerste week dat ik in Amsterdam woonde, in 1992 bezocht ik de Dodenherdenking op het Homomonument en vanaf dat moment voelde ik me een onderdeel van een ‘Amsterdamse homogemeenschap’. Dat is intussen wel veranderd.
In Amsterdam Zuidoost, waar ik al meer dan tien jaar woon staat men bewust stil bij de vele dimensies van de Tweede Wereld Oorlog en andere oorlogen, maar niet zo bij het aspect seksuele geaardheid. Om die reden vond ik het belangrijk om namens de homo/ lesbische gemeenschap daar te zijn. Ik hoorde van iemand die erbij was dat op het moment dat we aangekondigd werden als Homo Lesbische Platform Zuidoost, er gegiechel was onder andere bij de aanwezige jeugd. Toen ik dat hoorde vond ik het des te belangrijk dat ik er, als zwarte man zichtbaar was zodat de jeugd en de andere aanwezigen onze presensie in de gemeenschap niet kunnen negeren. Tijdens het drinken van thee later kwamen twee vrouwen naar me toe om me te bedanken ‘dat je ons zo goed heb vertegenwoordigd’. Het was blijkbaar de eerste keer dat er een homo/ lesbische uitgesproken zichtbaarheid was tijdens de herdenking in Zuidoost. COC Nederland ondersteunde deze actie van het Homo Lesbisch Platform, waarvoor onze dank.
Marlon Reina
Subscribe to:
Posts (Atom)