Monday, July 26, 2010


Black Talk
Internationaal poetry en muziekprogramma geeft kleur aan Amsterdam Pride
Vrijdag 6 augustus 20.00 uur, Comedy Theater aan de NesEen eigen diverse en multiculturele podiumprogramma in Amsterdam Pride. Dat is wat Black Talk van Stichting ALMA biedt met dichters, zangers en andere podiumkunstenaars. Zowel vanuit de hetero als de homokant van het spectrum geven ze met hun poëtische woorden seksuele diversiteit een nieuwe smoel. Als inspiratie voor de minder uitgesproken dichters in Nederland halen we de ster van Black Talk 2008 terug uit London, Dean Atta die toen ontroerde met zijn rake teksten over zijn vader, seks en liefde.

Nieuw dit jaar is een poëzie competitie die wordt georganiseerd in samenwerking met Respect2love.nl en een afterparty. De avond wordt gepresenteerd door theatermaker en acteur Raymi Sambo.

De Line Up
Onze speciale gast uit London Dean Atta is een jonge schrijver en spoken-word artiest geboren van Jamaicaans/ Griekse ouders. Hij is een voorbeeld van de nieuwe Brit, die Black and British is. Daarnaast is hij proud gay en om al deze redenen een inspiratie voor Amsterdam, jong en oud, zwart en wit! Amsterdam maakte kennis met de brutale spoken word artiest met zijn scherpe en sexy teksten.

Zulile komt terug, na de eerste editie van Black talk in 2008. Maar dit jaar laat ze een nieuwe kant van zichzelf zien: ze combineert haar poëtische woorden met beelden. De laatste tijd heeft ze haar ervaringen op de foto vastgelegd en laat ons een deel daarvan zien.

Finnegan The Poet is een Amerikaanse dichter en performer met meer dan 20 jaar ervaring. Op een scherpe en niet verhullende wijze snijdt hij zaken als raciaal seksueel fetisjisme, pornografie en liefde aan, in meerdere talen zoals Engels, Duits, Nederlands.

Raja Felgata
is scherp en soms controversieel. Haar womanist approach van ‘sexual diversity’ zal menige verassen. Dit is een aankomend ster in het Nederlands woordkunstfirmament die aan Black Talk een andere kleur kan geven.

Het muzikaal intermezzo is dit jaar in handen van Esperanza. Na haar rol bij Onderweg naar morgen is ze met haar theater en zangcarrière doorgegaan en heeft nu een eigen repertoire: soulful en funky. In de pauze en na afloop zal DJ Sjeazy Pearl het publiek van haar muziek voorzien. Sjeazy Pearl is een geboren entertainer, begon als rapper en danser en is nu DJ.

Black Talk. Vrijdag 6 augustus 2010, 20.00 uur
Toegang € 5,00 – te koop aan de deur vanaf 19.00 uur
Locatie: Comedy Theater aan de Nes, Nes 110 (halte Spui met trams 9, 14, 24, 25)

Facebookpagina: http://www.facebook.com/#!/pages/Black-Talk-Amsterdam/109296902450472?ref=ts

Black Talk is een initiatief van Stichting AMA. Stichting Alma is een stichting opgericht om activiteiten op het gebied van culturele expressie van vooral zwarte gemeenschappen in Amsterdam te organiseren en ondersteunen. Black Talk is mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Respect2Love van COC Nederland en Stichting ProGay.

No comments: