Saturday, January 14, 2006

Tania Kross sings CuracaoCuracao born mezzo-soprano Tania Kross will perform a special program with songs of her native island Tuesday 17 January at the Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam.

Mezzosopraan Tania Kross is bijna altijd alleen maar te horen in allerlei operatheaters met de prachtigste aria’s. Maar er is nog een andere kant : haar Antilliaanse roots.
Juist omdat haar carriere zo voorspoedig verloopt, heeft het splinternieuwe en schitterende Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam Tania de kans gegeven om een programma samen te stellen met repertoire dat haar na aan het hart ligt, en dat hier in Nederland bijna nooit te horen is : muziek uit haar ‘eerste thuisland’: de Caraïben.

Ze heeft een pracht programma samengesteld met o.a. Bo tin ku bolbe (van René Clemencia), Soño di anochi en Nenita (van Emilio Prudencia), Chuchubi en Sunú (van Oswin “Chin Behilia), en natuurlijk Tantan Meri en Nonze su kantika di tambu, waarin allerlei mooie muzikale kanten van de Antillen belicht worden.

Tania zou niets liever willen dan al deze liederen te zingen voor mensen, die dezelfde warme gevoelens bij deze muziek krijgen als zij zelf. Voor mensen die weten waar de muziek over gaat. De warmte van de Antillen wordt dan ook voelbaar in de zaal, zodat iedereen ongetwijfeld blij naar huis gaat. Juist omdat deze muziek bijna nooit in een dergelijk mooie setting wordt uitgevoerd, zou Tania het geweldig vinden juist dit concert met u te delen.

Randal Corsen en Roel Calister en nog veel meer musici spelen mee. Tania kreeg hiervoor carte blanche van het Muziekgebouw.

Dit eenmalige concert vindt plaats op dinsdag 17 januari a.s. om 20.30 uur in Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam. Er zijn vast nog wel last minute kaartjes te krijgen, maar om goede plaatsen te krijgen is het verstandig van te voren de kassa te bellen op tel. 020-788 2000, en te reserveren.

Muziekgebouw aan het IJ ligt vlak achter het Centraal Station, en is uitstekend per auto te bereiken. Vlakbij is een ruime parkeergarage.

No comments: