Thursday, November 19, 2009

I'm in Curacao. deel 1

I arrived in Curacao y\this week and will be adding pictures and stories in different languagues about my stay. I begin today in Dutch.


(foto 1)

Ik ben op Curacao en maakt in de eerste week het een en andere mee.
In een trip naar de stad met mijn moeder, ontmoetten we een oud-collega van mijn oma die als filmmaker werkte bij de RVD (Regeringsvoorlichtingsdient op Curacao). Hij heeft meer dan veertig jaar geleden op de filmacademie in Hilversum gezeten. Daar had hij een studievriend die hij op deze dag voor het eerst zou zien na 43 jaar. In 43 jaar is iemand natuurlijk veranderd en heeft een heel leven achter de rug. De vriend zei dat hij em zou ontmoeten aan de voet van de cruiseschip waarmee hij op deze dag in Willemstad zou zijn, het schip van een bepaalde rederij. wat blijkt? Op die ene datum zijn er twee verschillende schepen van dezelfde rederij in Willemstad. Op welke zou zijn vriend zijn en hoe zal hij hem nu kunnen ontmoeten tussen de meer dan 6000 toeristen die uit beide schepen komen? Ik weet niet hoe het is afgelopen. Het laatste bericht was dat de vriend zijn zus had gebeld en gezegd dat hij net zou weggaan van de schipbrug, dus is het een kwestie van te gaan kijken bij de trappen. met geluk heeft hij meteen de eerste te pakken, want wie de haven van Willemstad kent, weet de afstand tussen de cruiseterminal in de Sint Anna Baai (foto 1) en de zogenaamde Megapier (foto 2)

(foto 2

Op woensdag hield ik een toespraak (semi- workshop) voor een groep jonge (alleenstaande) moeders die meedoen aan een traject door Bureau Vrouwenzaken op het eiland. Het zijn vooral jonge moeders die wegens hun zwangerschap hun school niet af hebben kunnen maken en daardoor het moeilijk hebben op de arbeidsmakrt. Ik mocht vertellen over mijn carierre, en hoe ik mijn eigen bedrijf ben begonnen. Het ging heel goed. Ik vond het leuk mom te doen. Natuurlijk moest er steeds voor hun aandacht worden gevochten, men sprak, belde en tjoewde (tjoeries) de hele tijd, maar aan het eind ha dik wel het idee dat er geluisterd werd. na mijn praatje vroeg ik aan de jonge vrouwen of er tussen hun mensne waren met ideeen voor een eigen bedrijf. Er waren verrassende ideeen zoals lijkenwassen als particulier en iemand die een iegen verhaal heeft geschreven die denkt aan publiceren.

Ik viel in, omdat het bedrijfsbezoek dat voor die dag gepland stond niet doorging: ik was dus vervanging. Maar aan het eind vroegen ze me of ik de volgende dag terugkwam. Ik zal zeker een keer teruggaan voordat ik terugkom naar Amsterdam.

No comments: