Monday, September 27, 2010


Antilliaans-Arubaanse Stop the Violence mars op zondagmiddag 3 oktober 2010

De Antilliaans-Arubaanse gemeenschap in Nederland organiseert op zondag 3 oktober aanstaande een Stop the Violence mars. Het doel van de mars is een statement maken tegen het wapengeweld waar Antillianen en Arubanen als dader en slachtoffer nadrukkelijk bij betrokken waren de afgelopen zomer. De mars vertrekt vanaf het Rotterdamse Zuidplein om 14.00u en leidt door de Millinxbuurt/Tarwewijk. De mars eindigt wederom op het Zuidplein, waar van 15.30u-17.00u een manifestatie zal worden gehouden met sprekers en artiesten.

De mars moet een onderdeel zijn van een campagne met diverse initiatieven vanuit de Antilliaans-Arubaanse gemeenschap om het geweld een halt toe te roepen. Zo zijn directe interventies van jongerenwerkers die ooit in dezelfde situatie zaten als de ‘Antilliaanse en Arubaanse kansarme jongens en meisjes van de straat’ echt noodzakelijk. Andere opties zijn laagdrempelige behandelingen voor probleemjongeren en (ex-)gedetineerden met psychiatrische problematiek, restorative justice (herstel van de relatie tussen dader en zijn familie en het slachtoffer/de nabestaanden), interventies in 'gebroken' gezinnen, het ondersteunen van jonge, kansarme Antilliaans-Arubaanse kinderen in probleemwijken door Antilliaans-Arubaanse studenten en het kansen creëren voor jongeren en hen helpen deze kansen te pakken.

Statements naar eilandgenoten, nieuwe Landen, ouders, Antillianengemeenten
De Antilliaans-Arubaanse gemeenschap wil tijdens de mars een dringende oproep doen aan eilandgenoten die wapens in bezit hebben om deze in te leveren. Daarnaast verzoekt zij de nieuwe Landen in het Caribische deel van het Koninkrijk om gezamenlijk met Nederland op te trekken tegen het geweld. De Antilliaans-Arubaanse gemeenschap vraagt aan de Antilliaans-Arubaanse ouders op de eilanden – wanneer hun kinderen naar Nederland gaan – echt te zorgen voor een stabiele opvang, school, of werk. Tenslotte vraagt zij aan Nederland en de Antillianengemeenten gezamenlijk de initiatieven vanuit de Antilliaans-Arubaanse gemeenschap om het geweld te doen keren te ondersteunen.

Brede ondersteuning
De Stop the Violence mars wordt ondersteund en aangemoedigd door diverse (personen uit) organisaties, sleutelfiguren, geloofsgebaseerde initiatieven, media en ondernemers binnen de Antilliaans-Arubaanse gemeenschap in Nederland, zoals OCaN, MAAPP, PAAB/beraden, VAN, PPAAA, A.W.O.R.-genodigden, NANTO, SWA, Temple of HipHop, Mikesa, Game of Life, Amarelis, the Mall/YfC, Simpla, Victory Outreach, Thugz Church, New Song, SWF, Nos TeVe, RTV-7, overheden en vele anderen.

Route
De route (o.v.) van de Stop the Violence mars (14.00u-15.30u, verzamelen om 13.30u) is als volgt: Zuidplein (parkeerplaats Woonunie, tegenover Centrum voor Jeugd en Gezin) – Wevershoek – Borselarstraat – Rijsoord – Millinxstraat – Moerkerkeplein – Moerkerkestraat – Cillershoekstraat – Hekelingenstraat – Groepstraat – Blankenburgerstraat – Van Onselenstraat – Bas Jongeriustraat – Voetjestraat – Boelstraat – Mijnsherenlaan – Goereesestraat – Zuidplein (parkeerplaats Woonunie, t.o. CJG, 15.30u-17.00u).

We roepen alle Antillianen en Arubanen – met name de vaders – en sympathisanten mee te doen met de Stop the violence mars op zondagmiddag 3 oktober aanstaande! Stop the Violence! Ta basta awó.

No comments: