Tuesday, September 29, 2009

Een criminolge over de opvoeding van onze kinderen
Marion van San heeft via een oratie deze week de positie aanvaardt als hoofd van een Leerstoel Jeugd en Educatie Antillianen. Mevrouw van San is de Belgische criminologe die de afgelopen jaren haar brood heeft verdiend met onderzoek naar criminaliteit onder Antillianen in Nederland. Dit leerstoel is een samenwerking is tussen de Universiteit Utrecht en de Universiteit van de Nederlandse Antillen op Curaçao. Een van de geldschieters van deze leerstoel is Gemeente Rotterdam, samen met de Gemeente Amsterdam. Dat zij als enig belang in de opvoeding van Antilliaanse kinderen het voorkomen van crimineel gedrag zien, is tot daar aan toe. Maar ik neem aan dat de UNA ook een zegje hierin heeft gehad. Dus onze Antilliaanse gemeenschap Op Curaçao is het ook eens dat een criminologe de beste is om kennis te vergaren over de opvoeding van onze kinderen?

Wat een armoede!. Er zijn pedagogen, onderwijskundigen, antropologen, ook van Antilliaanse afkomst die hieraan kunnen werken. Daarnaast zijn er in het Caribisch gebied veel academici die onderzoek hebben gedaan naar opvoeding in Caribische samenlevingen. Ik heb bijvoorbeeld genoten van de artikel Gender and family in the Caribbean van Janet Brown van de University of West Indies in Jamaica over genderrollen in de opvoeding.

Maar nee, een criminologe is de beste keuze, of was dat de eis van gemeente Rotterdam? Wie betaalt bepaalt. En de Antillen accepteerden. Dit is ons signaal naar onze kinderen. Het enige belang dat we hechten aan jullie opvoeding, is dat jullie later geen criminelen worden die mensen in Rotterdam in Nederland lastig gaan vallen.

Berguensa!

Marion van San in Pauw en Witteman.


Hier een gesprek van Van San bij de Wereldomroep.Amsterdam

2 comments:

Anonymous said...

En of het een berguensa is, totale berguensa zelfs. Al jaren zie ik met lede ogen aan hoe een criminologe over de rug van de zogenoemde Antilliaanse crimineeltjes carriere heeft gemaakt in Nederland. Bovendien is ze zowat tot persona non grata verklaart op de Belgische universiteiten vanwege haar bijna rascistiche manier van onderzoek naar Belgische allochtone probleemjongeren, Turkse en Marokkaanse. De UNA is eigenlijk geen Antilliaanse Universiteit Marlon R., de meeste docenten/hoogleraren zijn wel autochtone nederlanders. Ik ben zeer verbaast over de zaken zoals die zich momenteel afspelen op m.n. Curacao, ook hou ik me hart vast om de manier waarop Nederland met de Antillianen in Nederland omgaat, maar tegenwoordig ook al in het homeland Curacao zelf!

Het ergste is dat er een regering in forti zit die gewoon in al die botte maatregelen die de Nederlanders tegen de Antillianen in het algemeen aan het nemen is meegaat, zgn. om de "bienestar" van de Curacaoenaars. Het lijkt wel of de zittende regering aldaar absoluut schijt heeft aan z'n onderdanen, m.n. de minderbedeelden en armen.

Ook iets dat me zorgen baart is het gelieg en gedraai als ook het zo transparante gemanipuleer van de mandatarios op Curacao. Ook eerlijke info die in de nl media absoluut ontbreekt, alsof de wereld en de autochtone nederlanders niet mogen weten wat er werkelijk aan het plaatsvinden is op m.n. Curacao, het is een regelrechte schande!

Ik heb niet alleen het idee maar ben er zeker van dat de NL media, o.m. de al sinds de 2e WO foute Telegraaf, Trouw, AD en de NRC e.a. het beleid van de huidige regering Balkendezel IV kritiekloos volgen en steunen. Ergo, ze schrijven er niet eens over, en als ze schrijven dan is het voor 99,5% pro de lijn die nederland voert t.o.v. de Curacaoenaars en de Antillen!

Je zou denken dat partijen zoals b.v. Groenlinks en de SP een ferm standpunt tegen de wijze waarop NL nu omgaat met de Antillianen en Curacao zouden nemen. "Zouden nemen" omdat in dit geval, dus als het om de Antillen gaat, bij zowel de linkse en de rechtse partijen in nederland de neuzen naar dezelfde richting wijzen.

Maar wat ze nu met de Antillianen aan het uithalen zijn, en wat ze nu op Curacao en Bonaire aan het doen zijn weet men niet in Nederland. Bijv. de problemen die op Bonaire gerezen zijn, daar wordt niets over geschreven, áls ik niet naar de Antilliaanse radiozenders zou luisteren(via het internet)zou ik ook absoluut niet op de hoogte zijn van het trieste gebeuren op Curacao en Bonaire. Op Bonaire wordt het straatbeeld al niet meer beheerst door "de Boneriano" maar waarempel door de hollanders. Brutale en onbeschofte hollanders die zich misdeagen tegen de Bonairianen, en dat zet kwaad bloed. Niet meer dan logisch zou ik zeggen. Als het zo doorgaat voorzie ik grote problemen op Curacao.

Nu al heeft ene mr. Vrolijk, militair, in de amigo laten doorschemeren dat als er ongeregeldheden uitbreken op Curacao, het nederlandse leger, defensie zegt hij, zal ingrijpen. Nederland moet oppassen, want het zal toch wel bekend worden wat ze op het ogenblik aan het uitspoken zijn op de Antillen. Vele individuele Antillianen zijn bezig info en brieven te versturen naar Caribische en Latijns amerikaanse regeringen alsook naar de VN. En daar kan Nederland niets tegen ondernemen.

Anonymous said...

Bedankt voor de interessante informatie